הגישה הפונדמנטלית
הגישה הראשונה שנעסוק בה הנה הגישה הפונדמנטלית. גישה זו דוגלת במסחר המבוסס על ידיעות ונתונים כלכליים.
-
ניתוח המדדים המקרו כלכליים כמו תוצר, מדדי מחירים, מאזן התשלומים, ריבית וכו`
-
מדדים פיננסיים כגון מחירי מניות, ריבית על אג``ח וכו`
- ההתרחשויות הפוליטיות של שוק מסוים משמש לבחינת האקלים העסקי ומידת יציבותו אשר משליכים על ההיצע והביקוש של המטבע בטווח הקצר ובטווח הארוך.
לדוגמא אחד המשתנים הכלכליים המשמעותיים לשוק המט``ח היא הריבית. כידוע, ערכו של כל מטבע נקבע בהתאם לשיעור הריבית שהוא נושא. עלייה בשיעור הריבית מעלה, בדרך כלל, את ערכו של המטבע כיוון שהיא גוררת עלייה בביקוש לאותו מטבע, לכן משקיע הפועל לפי הגישה הפונדמנטלית יעקוב אחר הודעות על התערבות של הבנק המרכזי בקביעת שיעור הריבית.
הניתוח הפונדמנטלי כולל מרכיב של ציפיות של המשקיעים שנוצרות לפני פרסום המדדים. ציפיות אלו נובעות מההיסטוריה כלכלית והפוליטית של המדינה ומידיעות שונות לגביה. מצב כלכלי טוב של מדינה וידיעות חיוביות עליה יכולות ליצור ציפיות לעלייה שיעורי הצמיחה והריבית, וכתוצאה יגדלו השקעות במטבע של אותה מדינה.
לציפיות עצמן ישנה השפעה משמעותית על השוק והמטבע, כיוון שהגדלת ההשקעות במטבע של מדינה על בסיס ציפיות חיוביות יביאו להתחזקות המטבע של אותה מדינה.
התחזקות הדולר כיום מול השקל עשויה לקרות במידה ונגיד בנק ישראל יפחית את הריבית עקב קצב האינפלציה הנמוך. מצד שני קצב ההשקעות הזרות בישראל, שיעורי הצמיחה הגבוהים, והאטה הצפויה בכלכלה האמריקאית עשויים לגרום להמשך היחלשותו.
כיצד בנקרייט יכול לסייע לסוחר במט"ח
אולי יעניין אותך גם...

- פיקדונות שקליים
- הלוואה לעסקים
- הלוואה לכל מטרה
- השוואת תוכניות חיסכון
- העברת חשבון בנק / פתיחת חשבון בנק
בנקרייט עושה מאמצים לאסוף עבורך מידע מדויק ועדכני כדי לתת בידיך כלי עזר. עם זאת, אין בנקרייט יכולה להיות אחראית לנכונות המידע ולאפשרות השימוש בו. אין לראות באתר זה המלצה על דרך השקעה או פעולה. יש לבדוק את המידע המפורסם לפני כל החלטה.